Een goed begin...
Een goed begin
is het halve werk
Een goed begin...
Een goed begin
is het halve werk

...is het halve werk

Vandaag onze eerste echte bouwdag. De wekker ging om 6.15 uur. Na een goed ontbijt op naar Kok Chen. Dit is ongeveer een uur rijden van ons verblijf.

 

Na een indrukwekkende kennismaking met de familie zijn we gestart. Hendrik en Sander zijn begonnen met het mixen van beton in de volle zon en Jeroen zocht de schaduw op om daar bamboe te snijden. Al snel bleek, dat dat zware werk in deze hitte echt niet lang vol te houden is. Als team hebben we dit met zijn 12-en mooi opgelost door vaak van werkzaamheden te wisselen.

 

Zo hebben we bamboe gesneden, cement gemixt, beitelen, bekisting maken en waterpas zetten en beton gestort. Dit alles in samenwerking met lokale timmerman en onder toeziend oog van de familie. De vader van het gezin was helaas ziek en kon daarom vandaag niet helpen.

 

 

Al met al een zeer intensieve dag qua inspanning en indrukken. Het resultaat van dag 1 is dat de fundering inclusief de betonnen palen gereed zijn, de draagbalken al opmaat zijn, de heft van het bamboe is gesneden en de helft van de kozijnen gereed zijn. Al met al een goede start!

 

Wij zijn uit naar de volgende bouwdag.

 

Gr. Hendrik & Sander & Jeroen