Een warm welkom
Een warm
welkom

Een warm welkom

Vrijdag 5 april zijn we vertrokken voor onze bouwreis naar Cambodja. Na meer dan 12 uren vliegen naar Singapore konden we overstappen naar het vliegtuig die ons in Cambodja heeft gebracht. Zaterdag omstreeks 16.00 uur lokale tijd zijn we aangekomen op ons verblijf in de stad Siem Reap.

 

Tijdens deze reis hebben we genoeg tijd gehad om goed kennis te maken met de leden van de bouwgroep. We kunnen niet anders concluderen dat we hele leuke en enthousiaste mede-bouwers in de groep hebben. Met 36 graden en zeer vriendelijke bewoners was het oprecht een warm welkom.

 

Zondag 6 april heeft onze begeleider mister Pak een uitleg gegeven over de bouwmissie: maandag starten onze bouwwerkzaamheden in de plaats Kok Chen voor de familie Chom Chon. De man is 59 jaar en zijn vrouw 43 jaar. Samen hebben ze 3 kinderen van 20, 17 en 8 jaar. Ze wonen nu in een woning die bedekt is met bananenbladeren en deze verkeert in zeer slechte staat waardoor voor hun geen veilig onderkomen meer is. Dit komt doordat de man een laag inkomen heeft en mevrouw door een ongeluk niet kan werken en ondanks dat de kinderen ook meewerken, kunnen ze niet op eigen kracht een andere woning bouwen.

 

Mooi dat stichting Habitat deze mensen gaat helpen en wij daaraan ons steentje mogen bijdragen. We gaan een woning op palen bouwen van 5 bij 4 meter. Doel is om voor ons vertrek de woning aan de familie te kunnen opleveren. Ondanks de enorme hitte hebben wij veel zin om te starten.

 

Wordt vervolg!

 

Groetjes Hendrik & Sander & Jeroen